Mandarinleves pisztáciával
Ennél egyszerűbb levest ritkán találni. Készítsd el gyorsan és élvezd a dicséreteket.
Legyen a kezed ügyében:
2 kg mandarin
2 l narancslé
15 dkg pisztácia
8 ek. hidegen készíthető vaníliás pudingpor
Így készítsd el:
A narancslével keverd össze a vaníliás pudingport. Hámozd meg a mandarint, szedd gerezdjeire. ½ kg mandarint tégy hozzá a pudingporos narancsléhez, és turmixold össze az egészet. A maradék mandaringerezdet egészben add hozzá a turmixolt levesalaphoz. A pisztáciát pucold meg, és olaj nélküli serpenyőben pirítsd meg, úgy, hogy a pirítás közben ügyelj arra, ne égjen le.
Miután kihűlt, tálalhatod a levest, melynek tetejét szórd meg a pisztáciával.
Tudtad-e?
A mandarinnak emésztést elősegítő hatása is van. Emellett
hörghurut és asztma gyógyítására is használják, köptető hatása miatt.
Hasmenés hatásos a mandarin leve.
Láz esetén a leve segít, hogy a szervezet ne száradjon ki.
C-vitamin tartalma révén jótékony hatású meghűlés ellen..
A-vitaminja pedig a gyulladások maradványait küzdi le.