Makaróni csoda

Egyszer egy négy gyerekes anyuka azt mondta: „nincs rossz étel, csak kevés ketchup”. Azaz a gyermekei bármit megesznek, ha van hozzá elég ketchup. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon, egészségesen a ketchupot.


Legyen a kezed ügyében:

50 dkg durum makaróni tészta
2konzerv kukorica
2csomag szójavirsli
4dl natúr növényi főzőtejszín / laktózmentes tejszín
3szál újhagyma
2 tk.só
2tk.vegeta
2ek.olaj

ketchup


Így készítsd el:

A makaróni tésztát a szokásos módon készítsd el, azaz forrásban lévő vízbe dobd bele a tésztát és addig főzd, amíg meg nem puhul. Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy kiemelsz egy tésztaszálat és odadobod a falhoz. Ha rátapad készen van! (De talán jobb, ha az órát beállítod ) Miközben fő a tésztád, bontsd fel a kukoricakonzerveket, szűrd le a levüket és öntsd egy lábasba. A szójavirsliket vágd gusztusos karikákra, ezt is tedd a kukoricához.

Karikázd hozzá az újhagymát, majd ebbe tedd bele a megfőtt és leszűrt tésztát, locsold meg olívaolajjal, a növényi tejszínnel, ízesítsd sóval, ételízesítővel és pár perc alatt főzd össze. Tálaláskor tégy a ketchupből rá.Tudtad, hogy a legtöbb idős attól betegszik meg, mert zsírosan táplálkozik és nem iszik elég vizet. A vérük besűrűsödik és rögök képződnek az ereikben, amik aztán nagy bajokat okoznak.

Beszélj erről a nagyszüleidnek, és vigyél nekik egy-egy pohár vizet!