Játssz és barkácsolj spatulával!

Ebből az egyszerű és olcsó fapálcából nagyon ötletes dolgokat készíthetünk, és még játszani is lehet vele. Ha a környéketeken van hobby bolt, akkor ott tudjátok beszerezni, de ha nincs, akkor a gyógyszertárban, ahol nyelvlapoc néven ismerik. Az is lehet, hogy még a nyárról van egy szép kis jégkrémpálcika-gyűjteményed, akkor használd fel azt.

Készíts belőle egy csillagot, amiből aztán lehet fényképtartó, fenyőfára akasztható dísz. Akár ajándékba is adhatod szüleidnek, testvérednek, barátodnak.

Ragassz össze a végeinél három darab pálcikát úgy, hogy háromszöget kapj. Ebből készíts két darabot. Tedd őket egymás tetejére és forgasd el, hogy csillagformád legyen. Ezután ragaszd össze a két háromszöget. Ha megszáradt a ragasztó, fesd be temperával, vagy más festékkel. Száradás után ragassz egy fényképet a hátuljára. Díszítheted még apróbb csillagokkal, mintával is.

Ha fénykép helyett átlátszó színes pauszpapírt ragasztasz bele, szép ablakdísz lesz belőle.

Ez a csillag az úgynevezett Dávid csillag, amely a zsidó nép jelképe. Országuk, Izráel zászlaján is ez a csillag található.

Készíthetünk spatulákból kirakós játékot is. Egy kedvenc fénykép vagy kép hátuljára ragassz egymás mellé egyforma hosszúságú és vastagságú spatulákat, majd száradás után vágd szét a képet a spatulák oldalánál.

Jó tanács: ragasztáskor hagyj ki egy kevés helyet két spatula között, hogy el tudd majd vágni a képet.

Jó játékot, boldog téli szünetet kívánok nektek!

Erika néni