Gofri – édesen és sósan

Legyen a kezed ügyében:

20 dkg zabliszt + 30 dkg finomliszt + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tk. sütőpor
6-7 dl víz
8 ek. napraforgó olaj
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja ½ citrom leve
1 csomag vaníliás cukor


goffrisütő

 

Így készítsd el:

Egy nagy tálban keverd össze a liszteket, vaníliás cukrot és a sütőport.

Megmosást követően hámozd le az almákat, majd egy másik tálban reszeld le őket. A citromlevet is add hozzá.

Keverd hozzá mindezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez.

Majd fokozatosan adagolva keverd bele a vizet és az olajat. Keverd ki csomómentesen, ha kell, használj -szüleid felügyelete mellett, vagy segítségével – botmixert.

Kapcsold be a gofrisütőt.

Amikor felmelegedett (felgyullad a sütő lámpája), egyenletesen oszlass el egy szűk merőkanálnyi tésztát a sütőben, majd csukd rá a fedelét. Hosszan kell sütni, és nem szabad a sütések első 5 percében, felnyitni, mert különben szétesik.

 

Sós gofri


Legyen a kezed ügyében:

20 dkg zabliszt /30 dkg finomliszt /10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tk. sütőpor
7 dl víz
8 ek. napraforgó olaj
2 közepes répa, lereszelve
2 közepes burgonya, lereszelve
3 gerezd fokhagyma, összetörve
1 bögre főtt kukorica
3 tk. só

 

Így készítsd el:

Hasonlóan, mint az édes verziót. Az almát pótold a meghámozott, lereszelt répával, krumplival, és az összetört fokhagymával.