7. nap

 

Gorilla egy gyáva majom. Egy makákó. Egy pávián. Egy selyemmajom. Amikor kinyitottam az ablakot, fejbe dobott egy hógolyóval. Egész nap kergettem az udvaron. Végül felmászott egy fára, és onnan kiabált:
– UUU, kapj el, ha tudsz!
Inkább otthagytam. Okos enged, szamár szenved. Márpedig ebben a társaságban én vagyok a legokosabb, az egyértelmű. Csuszta megkérdezte, nem láttam-e Kisfánti nagyelefántos rajzát. Én ugyan nem! Jó, egyszer tényleg elvittem Kisfánti egyik rajzát a bunkerből, mert meg akartam viccelni, és rárajzoltam Csusztát, aki lovagol az elefánton. Kisfánti nem értette a viccet, és napokig emiatt bőgött. Erre Csuszta elvitte Kisfánti másik nagyelefántos rajzát, és lerajzolta, hogy az elefánt dobál engem az ormányával. Kisfánti hetekig bőgött, miután meglátta. Csuszta sem érti a vicceimet. Ebben a társaságban senki nem érti. Húha, mi történik az udvaron? Zöldmaci megpróbálja lerázni a fáról Gorillát…

Burizer

 

A mai napra

„Jobb a kedvesség az ezüstnél és aranynál.” Példabeszédek 22:1

 

Készítsetek a családdal egy kedvesség ABC-t! Írjátok le az ábécé összes betűjét függőlegesen egy papírlapra. Ezután találjatok ki minden betűvel legalább egy módot, ahogyan kifejezhetitek a kedvességeteket.
A – ajándékot adni;
Á – átkarolni valakit, aki szomorú
B – barátkozni egy olyan személlyel, aki nem túl népszerű az osztályban