5. nap

 

Brumm, brumm! Annyira álmos vagyok. Most kezdődik a tél. Én egész télen alszok, csak enni kelek fel. Csuszta szerencsére finom ételeket főz, ezért érdemes felkelni időnként. A raktár tele van mézzel és málnával. Azt hiszem, nem maradok éhen ezen a télen. Csuszta azt írta, hogy ágyúval sem lehet engem felébreszteni. Ez nem teljesen igaz. Ma például alig aludtam egy keveset. Megettem a reggelit, beültem a fotelbe, magamra húztam a takarót, de nem jött álom a szememre. Az ablakon keresztül néztem, mi történik az udvaron: Burizer két nagy hógolyóval a kezében üldözte Gorillát. Kisfánti bemászott a bunkerbe, és ha jól láttam, valamiért megint elkezdett bőgni. Zöldmaci hómacit épített, de Gorilla menekülés közben feldöntötte. Már ketten üldözték Gorillát: Zöldmaci és Burizer. Nagyot kortyoltam a forró mézes teából. Ennyi izgalmas történés közben, ami az udvaron zajlik, nehéz aludni.

Mackó


A mai napra

„Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?” Máté 6:26

Nézzetek meg egy földgömböt vagy egy térképet, és beszélgess a szüleiddel arról, hogy melyek azok az országok, ahol éheznek az emberek, vagy nincs elegendő ivóvizük, esetleg háború dúl. Beszélgessetek arról, hogyan tudtok segíteni ezeknek az embereknek (pl. ADRA)!

Készítsetek egy csomagot tartós élelmiszerből (liszt, cukor, konzervek stb.), és vigyétek el egy szegény családnak!