Lukács 2,1-4

„Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Kviriniusz volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott.”

Ma Augustus császárról fogunk beszélni. Ő volt az uralkodó, amikor Jézus megszületett. Az uralkodó az a valaki, aki olyan, mint egy vezető, egy elnök. Augustus császár népszámlálást rendelt el az egész Római Birodalomban. A népszámlálás azt jelenti, hogy összeszámolják, hány ember él ott. Emiatt döntött úgy József (nemsokára többet fogunk tanulni róla), hogy feleségével együtt elmegy Betlehembe a népszámlálásra.


Feladat:

Csináljunk népszámlálást! Menj körbe a házban és mindenkit kérdezz meg, akivel csak találkozol, hogy mi a neve, mikor van a születésnapja és melyik a kedvenc fagyija! Ha még nem tudsz írni, akkor csak rajzold le a válaszukat! Miután elkészültél, számold meg, hány emberrel beszéltél! Már meg is csináltad a népszámlálást! Pont, mint Augustus császár!

Anyagok: toll és papír (színesceruza, zsírkréta)