Máté 2,11

 

„Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.”

 

Tegnap és tegnapelőtt arról beszéltünk, hogy a bölcsek három ajándékot vittek Jézusnak. Emlékszel melyik két ajándékról beszéltünk már? Az aranyról és a tömjénről. Ma a mirháról fogunk beszélni.

 

A mirha a tömjénhez hasonlóan fán található és csodás illata van. Neked mi a kedvenc illatod? A mirhát a papok és a királyok felszenteléséhez használták, így érthető, hogy a bölcsek miért vittek mirhát Jézusnak, a királyok Királyának. Mária és József biztosan nagyon különlegesnek érezték magukat, mikor megkapták ezeket az ajándékokat, és még különlegesebbnek, mikor eszükbe jutott, hogy Isten őket választotta ki, hogy Jézus földi szülei legyenek.

 

 

Feladat:

Itt az idő, hogy kifessük a harmadik követ is! A mirha barna és narancssárga. Kifested a követ, hogy úgy nézzen ki, mint a mirha? Miközben fested az utolsó követ, gondold végig, hogy Isten milyen ajándékokat adott neked! A családod, ennivaló az asztalon… Mi jut még eszedbe?

 

 

Anyagok: kő, ecset, barna és narancssárga festék. Választható: papír a kövek alá, hogy ne legyen a munkafelület festékes.