1. nap:
Csuszta

Sziasztok, Csuszta vagyok, egy okos, kedves, aranyos, menő kutya. Én vagyok a csapat vezére. Kedvenc elfoglaltságaim: főzés (én csinálom a legfinomabb kaját), sport (mindenben én vagyok a leggyorsabb), házőrzés (szuper kameráim vannak, és a szimatom is átlagon felüli).

Burizer

Burizer vagyok. Ha már olvastátok Csuszta bemutatkozását (kikönyörögte, hogy az övé legyen legelöl), egy szót se higgyetek el belőle! Igazából én vagyok a falkavezér. Amúgy kutya vagyok, nagy fülekkel, szóval mindent meghallok, amit rólam pletykálnak. Kedvenc elfoglaltságaim: feldobom a csapat hangulatát (kivéve Kisfántiét, ő mindig félreérti a vicceimet), megoldom az összes problémát, megszervezem az összes programot.

Kisfánti

Az én nevem Kisfánti. Azért nem Nagyfánti, mert még kicsi vagyok. De egyszer megnövök, és nagy elefánt leszek. Akkor majd nem lenéznek, hanem felnéznek rám. Kedvenc elfoglaltságaim: társasjátékozás, rajzolás, bunkerépítés.

Gorilla

UUU! Gorilla vagyok! Egy gorilla! Fára mászok, banánt eszek, fára mászok, banánt eszek. Valamit kihagytam? UUU! Ja, igen, a kedvenc elfoglaltságaim: fára mászok, banánt eszek.


Mackó

Brumm, brumm! A nevem Mackó! Egy medve, valahonnan a távoli hegyek mélyén fekvő, soha véget nem érő, titokzatos és rejtélyes barlangrendszer egyik elhagyatott barlangjából, ahol a repedésekkel teli sziklafal álmosan tekint le… (kénytelen voltam kivágni a többi szöveget, mert Mackó ötoldalas bemutatkozást írt. El ne mondjátok neki!)

 

Zöldmaci

CCCCCCCCC. CCCCC. CCCCCC. CCCCCC. CCCCCCC. CCCCCC.
Fordítás: Zöldmaci vagyok. Szeretem a zöldalmát. Csak azt eszem. Erős vagyok tőle.

A mai napra

Te hogyan mutatkoznál be, mit mondanál el magadról? Írj egy bemutatkozó levelet, de hogy érdekesebb legyen, úgy írd meg, mintha egy munkahelyre pályáznál. Sorold fel, mi mindent tudsz már, miért lenne jó, ha téged választanának! Az elkészült bemutatkozót tedd el emlékbe. Jó móka lesz 10 év múlva elővenni és elolvasni.
Ha még nem tudsz írni, akkor rajzold le magadat a kedvenc ruhádban, amint épp a kedvenc játékoddal játszol!
Valakinek eszébe jutott, hogy úgy mutatkozzon be, mint királyfi vagy királylány?
A Bibliában ezt olvashatjuk: „És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.” (Jelenések 5:10, Károli fordítás)
Ha Isten a világegyetem alkotója és királya, mi pedig a gyermekei vagyunk, akkor egy királynak vagyunk a gyermekei, tehát joggal nevezhetjük magunkat királyfiknak vagy királylányoknak.