15. nap

 

Azt mondják a kicsiknek, hogy ők még csak kicsik, és kicsi dolgokat tudnak megtenni. Burizer egész nap azt tanította nekem, hogy ne essek el. Mert a kicsik elesnek. A nagyok nem esnek el soha? Szerintem a nagyok is elesnek. Burizer nem akart többet tanítani, mert a korcsolyázáshoz túl kicsi vagyok. De jött Gorilla, aki megmutatta, hogyan kell gyorsan menni a korcsolyával. Azt mondta, hogy menni fog, és ügyesen csinálom. Utána megtanította, hogyan kell hátrafelé menni a korcsolyával.
– UUU, menni fog! – ezt mondogatta nekem.
Utána megtanította, hogyan kell szaltózni. Átszaltóztam Burizeren. Burizer nagyon megsértődött, mert Gorilla jobban tud nála tanítani. Leült a hóba, és duzzogott magában. Miután Gorilla a tripla pörgést is megtanította nekem, elfáradtam. Leültem Burizer mellé, és azt mondtam neki:
– Ne sírj, Burizer!
Mire ő:
– Nem sírok, te szoktál sírni!
Mire én:
– Ha te nem tanítasz meg arra, hogyan maradjak meg a jégen, akkor most nem tudnék szaltózni!
Talán egy kicsit megvigasztalódott.

Kisfánti

 

A mai napra

„Ugyanígy a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy elvesszen egy is e kicsinyek közül.” Máté 18:14

 

Csúsztass a testvéred kabátzsebébe vagy a tolltartójába egy cédulát, amire ezt írtad: „Te vagy a világ legjobb tesója!”!

Ha még nem tudsz írni, akkor rajzold le a testvéredet, és rajzolj mellé szívecskéket!

 

Készítsetek a telefonotokkal vicces képeket a testvéreddel, vagy kérjétek meg a szüleiteket, hogy ők készítsenek rólatok! Nyomtassátok ki, és tegyétek ki a szobátokba!