14. nap

 

Brumm, brumm! Ebben a házban aludni se hagyják az embert. Csuszta azzal keltett fel, hogy azonnal készítsek forró fürdőt Zöldmacinak. Zöldmaci ingatta a fejét: neki ugyan nem kell melegvíz, őt kemény fából faragták. Neki meg se kottyan egy kis hideg zuhany. De azért jól esett neki. Befeküdt a kádba. Teljesen eltűnt a habok között, annyi szappant öntöttem a vízbe. Nemsokára megjöttek a többiek. Meglepődtem, mennyire vidáman jött befelé Kisfánti. Gorillával együtt nevettek valamin. 

Kisfánti általában sír valami miatt. Burizer ellenben nagyon mérges volt. Becsapta az ajtót, és folyamatosan morgott amiatt, hogy Zöldmaci már két órája bent van a fürdőszobában.

– Szüksége van a meleg vízre! – mondtam neki. – Teljesen kihűlt a fagyos tó miatt!
Ezután Csuszta vacsorázni hívta a csapatot. Megsütötte az egyetlen halat, amit fogott. Mivel Zöldmaci kivételével mindenki kért belőle, elosztotta öt részre. A fél fogamra se volt elég. Nem baj, megyek a kamrába mézért…

Mackó


A mai napra

„Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától.” Példabeszédek 17:9

Próbálj meg kibékülni egy olyan osztálytársaddal, akivel haragban vagytok, vagy nem igazán kedvelitek egymást! Kérd Istent imában, hogy segítsen neked megbocsátani!

Írd le egy papírlapra a fenti bibliaverset és tedd jól látható helyre a szobádban!