12. nap

 

Zöldmaci tegnapi leveléhez fűznék egy kis magyarázatot. Csuszta megsértődött, amiért Gorilla jobban tud nála korcsolyázni. El is ment a kedve az egésztől. Leült a hóra a befagyott tó szélén. Nézte, ahogyan Burizer tanítja korcsolyázni Kisfántit. Ekkor eszébe jutott, mit lehetne csinálni a tavon. Horgászni. Mackó nagyon szereti a sült halat. Csuszta fogta magát, és hazaszaladt egy csákányért. Mert először át kellett törni a jeget. Közben Gorilla is elkezdte tanítani Kisfántit korcsolyázni. Burizernek sikerült megtanítania Kisfántit, hogyan álljon meg a jégen.

– UUU, akkor most megtanulunk szaltózni! – rikkantotta Gorilla.
Csuszta visszatért a csákánnyal, és vágott egy léket a jégen. Utána eszébe jutott, hogy a horgászbotot elfelejtette. Visszament horgászbotért. Addig Gorilla tovább tanította Kisfántit. Csuszta megérkezett a horgászbottal, és nekiállt horgászni.

– Vigyázz, Csuszta! – kiáltotta oda neki Burizer.

A következő pillanatban Zöldmaci tűnt fel egy szánkón száguldva. Csuszta az utolsó pillanatban elugrott, Zöldmaci a szánkóval berepült a lékbe. Nagyot csobbant…

Ábel

 

A mai napra

„Jézus azt mondta nekik: Jöjjetek utánam, és én emberek halászaivá teszlek titeket!” Márk 1:17

 

Készíts egy listát, hogy kiket hívnál meg a gyülekezetbe egy gyerekprogramra (például karácsonyi játszóház, gyermek szombatiskola stb.)! Készíts díszes meghívókat, és alkalom adtán add is oda nekik!